Najnovije vesti

(FOTO, VIDEO) KRVNIK NA SLOBODI: Sud odbio zahtev tužilaštva za Dudakovića, pušten iz pritvora
Foto: YT Screenshot/Avaz

sramota

(FOTO, VIDEO) KRVNIK NA SLOBODI: Sud odbio zahtev tužilaštva za Dudakovića, pušten iz pritvora

Bosna i Hercegovina

Sud BiH odbio je danas predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšeg komandanta Petog korpusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću.

To znači da će on večeras biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je Dudakovićev advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

 

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

 

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mere zabrane za vreme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

"Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima", rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

 

Državno tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

 

Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vreme za odgovor o krivvici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

 

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...