DODIK ODGOVORIO ANKETNOM ODBORU: Za sve u vezi sa smrću Davida Dragićevića obratite se policijskim i pravosudnim organima
Foto: Marina Lopičić

nije nadležan

DODIK ODGOVORIO ANKETNOM ODBORU: Za sve u vezi sa smrću Davida Dragićevića obratite se policijskim i pravosudnim organima

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dostavio je odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem ih je uputio na policijske i pravosudne organe radi prikupljanja informacija i sa ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem smrti Davida Dragičevića.

Dodik je kazao da je u slučaju smrti Davida Dragičevića reč o primeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva Zakona o krivičnom postupku, za čiju primenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju.

"Organi koji postupaju po navedenim zakonima su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, sudovi, tužilac i drugi učesnici u krivičnom postupku predviđeni zakonom, kada postupaju u krivičnim stvarima", napisao je Dodik.

Prema njegovim rečima, osnovni zadatak MUP-a je zaštita od ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka i ugrožavanja bezbednosti Republike Srpske.

Predsednik Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je u utorak da je to telo jednoglasno donelo odluku da im do danas budu dostavljene sve informacije i saznanja koje se odnose na smrt Davida Dragičevića.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja