POTRESNA PRIČA VITOMIRA IZ KREMINA: Jedini je stanovnik sela kod Foče, a živi u štali! Da ga lovci nisu videli, za njega se ne bi ni znalo! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VRATIO SE NA DEDOVINU

POTRESNA PRIČA VITOMIRA IZ KREMINA: Jedini je stanovnik sela kod Foče, a živi u štali! Da ga lovci nisu videli, za njega se ne bi ni znalo! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Јedini stanovnik Kremina kod Foče, 56-godišnji Vitomir Škipina, živi u štali, bez struje.

Rat je poharao sve u selu. Neki su dobili pomoć da obnove kuću i imanje. Njemu to nije uspelo, ali veruje da ima onih koji će mu pomoći.

U ovom fočanskom selu Škipina je rođen i živeo je tu do šeste godine. Od tada, do trenutka kada je proteran sa ostalim Srbima, kućio se u Vogošći. Demobilisani borac Vojske Republike Srpske krov nad glavom nalazi u Mokrom kod Pala. Peta je godina kako se vratio u Kremin. Morao je sve sam iz početka - koliba, koze, a napravi i po neki tronožac.

foto: Youtube/Printscreen

"Malo su teški uslovi u kojima živim, mnogo radim i mnogo se patim, ali imam veliku želju da dovedem ovo u red", kaže Vitomir.

Ovaj veliki optimista pisao je na više adresa ne bi li mu pomogli. Odgovarali su, kaže, da pravo imaju prvo oni koji su živeli u selu do rata.

"Tražeći razloge stalno su me odbijali. Od onih što su živeli u selu, niko se ne vraća, a dobijaju donacije. Јa želim da se vratim, ali nemam nikakve pomoći", priča Škipina.

Za njega se ne bi ni znalo da ovaj kraj nije posebno primamljiv za lovce, koji su ga i sreli i tako preneli priču.

Milan Gagović, poziva sve ljude dobre volje da pomognu Vitomiru koji se nada se da će konačno naići na razumevanje dobrih ljudi. Veruje i da će stado koza

uvećati do stotinu, kako bi mogao dostojanstveno da živti od svog rada.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track