OLUJA POHARALA ISTOČNU HERCEGOVINU: Poplavljeni stanovi u Trebinju i Bileći, čitava sela bez struje
Foto: RTRS

VELIKO nevremE

OLUJA POHARALA ISTOČNU HERCEGOVINU: Poplavljeni stanovi u Trebinju i Bileći, čitava sela bez struje

Bosna i Hercegovina -

Olujne kiše koje su tokom noći i jutra zahvatile istočnu Hercegovinu prouzrokovale su nestanak struje u nekim trebinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U Elektro-Hercegovini kažu da su od 2 sata posle ponoći bez struje ostala sva sela koja se snabdevaju sa dalekovoda Lastva - Ljubomir, a ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padavina zabeleženo je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom.

U operativnom centru Bileće Srni je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koje je protekle noći oborio olujni vetar, kao i da nema većih šteta.

U Trebinju je tokom noći palo 38 litara kiše po metru kvadratnom. Za protekla 24 časa u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom.

Svi putni pravci koje održava preduzeće Hercegovinaputevi su prohodni.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja