SKANDAL U ZENICI! TRI ZAPOSLENA KRALA BRAŠNO, PRIJAVIO IH SAM DIREKTOR: Sada su pritvoreni u istom zatvoru!
Foto: Avaz.ba

SIPA NA ZADATKU

SKANDAL U ZENICI! TRI ZAPOSLENA KRALA BRAŠNO, PRIJAVIO IH SAM DIREKTOR: Sada su pritvoreni u istom zatvoru!

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operaciji "Kolektiv", uhapsili su troje ljudi zbog zloupotrebe položaja i pretresli službene prostorije Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Zenici.

Tokom pretresa, privremeno je oduzeta dokumentacija, i to robne kartice, ulazi i izlazi robe, računi, otpremnice, trebovanje materijala... što može poslužiti kao dokaz o počinjenju krivičnih dela.

Među uhapšenima su zaposleni KPZ-a Zenica Tihomir Mizdrak i Namir Brka.

Brka je pekar u zatvoru i vodio je evidenciju robe, a svakog meseca udvostručavao je potrebe zatvora. Razliku je prisvajao te je najverovatnije preprodavao. Kako je rečeno, radi se o nekoliko tona brašna, čija je vrednost oko 20.000 KM! U svemu ga je pokrivao njegov kolega Mizdrak, dok je vozač koji je u zatvor dovozio brašno iz jedne pekare, u sve takođe bio uključen.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Oni su, posle krađe brašna, lažno prikazivali stanje i potrošnju robe, potom unosili ispravke u službenim evidencijama, a zatim pokušali da sakriju i uništite dokaze, odnosno, službene isprave, kako bi prikrili svoj kriminal.

Direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić kazao je da je ranije upozoravao svoje zaposlene da bi ovako nešto moglo da se dogodi, pa je ovo hapšenje pouka svakome ko razmišlja slično.

"Sa svim službenicima obavio sam razgovor, ali i s osuđenicima. Sugerisao sam im, od kada sam došao na mesto direktora, da vode računa o ponašanju i radu u skladu sa zakonom. Rekao sam im da neću dozvoliti da rade nesavesno i neodgovorno, te da će imati posledice s nadležnim organima i sa mnom lično", govori Kahrić.

Ne krije da je upravo on uhvatio radnike u ilegalnim radnjama, a zatim sve prijavio Tužilaštvu.

Kahrić ističe da su oko pet meseci pažljivo pratili ilegalne radnje radnika, da bi nakon višemesečne istrage i praćenja usledilo hapšenje.

"Oni su već oko pet dana u pritvoru, i to u našem zatvoru. Ovo hapšenje poruka je svima koji razmišljaju na ovaj način i misle da se može raditi protivzakonito, a ja im poručujem da nema opraštanja i da će svi biti tretirani isto!", kaže Kahrić.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJNESRETNIJI LOPOV, NA KRAJU DOBIO ŠTA JE I ZASLUŽIO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track