HERCEGOVAČKI VATROGASCI UPOZORAVAJU: 16 požara u poslednja 2 dana - pazite šta radite! Jedan opušak izazvaće katastrofu!
Foto: Bljesak.info

SEZONA POŽARA

HERCEGOVAČKI VATROGASCI UPOZORAVAJU: 16 požara u poslednja 2 dana - pazite šta radite! Jedan opušak izazvaće katastrofu!

Bosna i Hercegovina -

Vatrogasci u Hercegovini u poslednje vreme imaju veći broj intervencija - samo u Čapljini su u poslednja dva dana 16 puta gasili vatrenu stihiju, pa upozoravaju da u ovo doba godine izbija najviše požara.

Niz požara ugašen je oko Mostara, a sve gore je i u Stocu, Konjicu, Neumu i Čitluku.

"Upozoravamo sve žitelje Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) da u svakom trenutku imaju na umu činjenicu da u izuzetno vrućem letnjem periodu i najmanja neopreznost i nepažnja mogu da izazovu požare katastrofalnih razmera", saopštila je Civilna zaštita.

Podseća se da je prošlogodišne sušno leto ostalo zapamćeno po vatrenim stihijama, nemoćnim ljudima i premorenim vatrogascima, koji su dali zadnji atom snage da se spase ono što se može spasti. Zato se građanima savetuje da obrate pažnju na saki detalj, loženje vatre u prirodi ili blizu stambenih i drugih objekata, adekvatnog odlaganja i gašenja vodom žara iz roštilja, izbegavanja bacanja opušaka u prirodu, uništavanje i spaljivanje suhe trave, korova i sličnog. Takođe je zabranjeno paljenje vatre u neposrednoj blizini ruba šume, te trasama elektroenergetskih vodova.

Kurir.rs/Bljesak.info

Foto: Bljesak.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track