POTVRĐENA OPTUŽNICA BANDI IZ BiH: Ukrali 200 skupocenih vozila vrednih MILION KM, pa od vlasnika tražili otkup
Foto: Profimedia

PROFESIONALNE KRAĐE

POTVRĐENA OPTUŽNICA BANDI IZ BiH: Ukrali 200 skupocenih vozila vrednih MILION KM, pa od vlasnika tražili otkup

Bosna i Hercegovina -

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koju je državno tužilaštvo 8. juna podiglo protiv Danila Cicovića i još 26 okorelih auto-mafijaša takozvane sarajevske i sokolačke grupe i klana iz Istočnog Sarajeva, kojima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrednost dostiže više od milion KM.

Svi optuženi su i ranije privođeni u operativnim akcijama “Kamen”, “Trebević” i “Kum”, te su na Sudu BiH i Kantonalnom sudu u Sarajevu već osuđivani za krađe vozila.

foto: RTRS

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema tačno utvrđenim i podeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane auto-mafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocena vozila, najčešće na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva, Tuzlanskog kantona i zapadne Hercegovine.

Vozila su skrivali na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirali vlasnike vozila, od kojih su iznuđivali otkup.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track