MAGISTRALA IZMEĐU FOČE I NIKŠIĆA JE NAJOPASNIJI PUT NA BALKANU: Rupe, odroni i krda krava nasred ulice! Kao KOZJA STAZA na ivici PROVALIJE (FOTO)
Foto: Facebook/Katarina Pejić

magistrala užasa

MAGISTRALA IZMEĐU FOČE I NIKŠIĆA JE NAJOPASNIJI PUT NA BALKANU: Rupe, odroni i krda krava nasred ulice! Kao KOZJA STAZA na ivici PROVALIJE (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Rupe, odroni, suženja i krda krava na putu s pogledom u provaliju - tako izgleda magistrala Foča - Nikšić, najgori i najopasniji put na Balkanu.

Da apsurd bude potpun, to je međunarodni put, koji povezuje glavne gradove dve evropske zemlje, Sarajevo i Podgoricu, ali i put kojim turisti dolaze na jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Republici Srpskoj, Rafting centar na Tari.

I dok na društvenim mrežama traje rasprava užasnutih turista, a za neke od njih je čak i loš međudržavni put argument da "treba ukinuti Republiku Srpsku", turistički radnici iz Foče već godinama kubure u tom bespuću.

"Taj put je užasan, stvarno, ali samo do granice, čim pređete u Crnu Goru put je dobar. Dodatni komentar, naravno, nije potreban", kaže Borko Todorović, menadžer jednog od rafting kampova na Tari.

Magistrala užasa je ipak pravi auto-put, u odnosu na "novi put" uz desnu obalu Tare, koji su opštinari iz Foče "svečano otvorili" pre skoro godinu dana.

Mada se ne radi o putu, nego tek o prosečenoj trasi, na kojoj, tvrde oni koji su se usudili da prođu tuda, nema ni čestitog makadama, na toj se deonici naplaćuje putarina i to pozamašna: čak dva evra po osobi u automobilu.

Turistički radnici su godinama tražili da se izgradi taj put, kako turiste ne bi morali da voze preko državne granice na start raftinga, do kojeg, geografski gledano, može da se dođe i kroz Republiku Srpsku, jer je Tara prirodna granica između BiH i Crne Gore.

Ipak, ono što su dobili, sve ih je zapanjilo, mada su mislili da ih više ništa ne može iznenaditi.

Kurir.rs/Srpskainfo.com

Foto: Facebook/Katarina Pejić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track