AKTIVISTKINJA PRAVDE ZA DAVIDA: Imamo podršku Generalštaba iz Sarajeva! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Pravda za Davida

BAŠ PRED DOLAZAK SERGEJA LAVROVA

AKTIVISTKINJA PRAVDE ZA DAVIDA: Imamo podršku Generalštaba iz Sarajeva! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Aktivisti grupe "Pravda za Davida" prenoćili su ispred zgrade Policijske uprave u Banjaluci i nastavljaju protest, a kako nezvanično saznajemo, glavni cilj je stvaranje nereda uoči dolaska šef diplomatije Rusije, Sergeja Lavrova, u zvaničnu posetu Republici Srpskoj.

Protesti su usledili nakon što je počela priprema prestonice Srpske za doček visokog Putinovog izaslanika.

Oni od sinoć ispred zgrade Policijske uprave Banjaluke zahtevaju da se reši ubistvo mladića Davida Dragićevića i uzvikuju slogane "ko je ubio Davida" i "ko je napao Davora", Davidovog oca.

foto: Printscreen Facebook/Pravda za Davida

Podsećamo, Davor Dragičević tvrdi da je dobio pretnju smrću i da je napadnut tako što je povučen za ruku. On je nadležnima dao rok do 25. septembra do 18 sati da budu uhapšeni svi koji su, kako kaže, učestvovali u ubistvu njegovog sina Davida, jer će u suprotnom to učiniti on i grupa "Pravda za Davida".

Aktivistkinja "Pravde za Davida" sinoć je rekla da je ta grupa spremila saopštenje na engleskom, koje će biti prosleđeno "pre svega engleskom ambasadoru, a potom i ambasadi Rusije i ambasadama svih članica Dejtonskog sporazuma". Prema njenim rečima, protest i njihovi zahtevi imaju podršku "iz Sarajeva, iz Generalštaba" vojske BiH, gde kažu da "pružaju podršku i da se brinu za bezbednost ovih građana koji stoje ovde ispred MUP-a".

Nezvanično se saznaje da su u Banjaluci zaista bili neki strani ambasadori i da je ovaj protest, koji je počeo sinoć, namerno natempiran uoči zvanične posete šefa diplomatije Rusije, Sergeja Lavrova, Republici Srpskoj. Lavrov večeras stiže u Banjaluku.

Kurir.rs

Foto: Printscreen Facebook/Pravda za Davida

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja