Najnovije vesti

MUK I TUGA U KNEŽEVU! DAMJANA (14) UBILA STRUJA DOK SE PEO NA DALEKOVOD: Molili smo ga da siđe, ali je rekao da ide do vrha! Bio je dete za primer! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook

TRAGEDIJA

MUK I TUGA U KNEŽEVU! DAMJANA (14) UBILA STRUJA DOK SE PEO NA DALEKOVOD: Molili smo ga da siđe, ali je rekao da ide do vrha! Bio je dete za primer! (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Damjan Dukić (14) u nedelju poslepodne poginuo je pred očima drugara od strujnog udara na izletištu Paunovac u blizini Kneževa.

Među meštanima Kneževa vlada pravi šok, kažu da se samo o tome priča i da još ne mogu verovati da je dečak na ovakav način izgubio život.

"Kao da je vreme stalo u gradu, svi samo o pričaju o njemu. Velika je ovo tragedija, jedan mlad život da se na takav način ugasi. Užas", reči su ovo jedne meštanke.

Kako se navodi dečak je sa još dva druga i drugaricom taj dan vozao motor i otišli su na pomenuto izletište koje je udaljeno par kilometara od Kneževa.

"Tu su se malo vozali i zatim su sišli sa motora i šetali. Navodno je jedan od tih dečaka krenuo da se penje na dalekovod, ali je odustao. Posle toga u jednom momentu kolege su primetile da nema Damjana i počeli su da ga traže", pojasnio je jedan od sagovornika. 

Kaže da ih je zatim Damjan počeo zvati sa dalekovoda, ali da se tada nije popeo do samog vrha.

"Kada su kolege videle gde se popeo, odmah su ga počeli ubeđivati da siđe. Reč je montažnom dalekovodu koji je visok preko deset metara. Međutim, on nije želeo da siđe i samo je rekao da će se popeti do vrha. Devojčica koja je bila sa njima počela je da plače i molila ga je da siđe, ali on je ponovio da ide do vrha",ispričao je jedan od meštana.

On je dodao da su Damjanovi drugari isrpičali da je ispunio obećanje i popeo se nam sam vrh dalekovoda i da su samo u jednom trenuku videli varnice koje su počele da izbijaju sa žica.

"Rukom je verovatno slučajno uhvatio kabl koji je bio pod naponom. U istom trenutku kada su se pojavile varnice on je samo pao sa dalekovada na zemlju. Njegovi drugari su ostali u šoku, iako tu nema mreže za mobilni telefon, oni su uspeli negde da je uhvate i da pozovu hitnu pomoć", pojašnjava sagovornik.

Po dolasku lekara, oni su samo mogli konstatovati smrt dečaka, a najverovatnije je preminuo odmah čim je pao sa dalekovoda.

Jedan od prijatelja porodice nastradalog dečaka ispričao je da je on bio učenik devetog razreda Osnovne škole "Dositelj Obradović" u Kneževu i da je bio uvek aktivan i radoznao dečak.

"Otac i sestra rade u inostranstvu, a on i majka su u Kneževu. Majka mu već dugo ima butik i prodaje garderobu. Svi ih u gradu poznaju i sve nas je ovo šokiralo. Jednostavno u gradu vlada muk i samo se o tome priča. Dugo se u našem gradu nije desila ovakva tragedija", kaže jedan od meštana.

Dodao je kako je Damjan bio omiljeni dečak u naselju gde je živeo i da ga je često viđao kako vozi motor.

"Imao je neki skuter i već duže vreme ga je vozio. Bio je jako simpatičan i uvek nasmejan dečak. Eto zbog njegove radoznalosti, desi se ovakva tragedija. Ne znam kako će se njegova porodica oporaviti od ovoga, ali i njegovi drugari koji su bili sa njim na mestu nesreće", ispričao je komšija.

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović", takođe je juče bila veoma tužna atomsfera, a deca koja su došla na nastavu su bila potresena i uplakana.

Bio učenik za primer

Direktor škole Goran Aleksić kaže za da su učenici sa kojim je išao u razred potreseni zbog tragedije.

"Šta reći o Damjanu, nego da je bio učenik za primer i dobar drug. Svi su ga u školi voleli, pa je vest o ovoj tragediji sve veoma pogodila", rekao je Aleksić.

On je dodao da je on sa predstavnicima škole juče posetio porodicu Dukić i izjavio im saučešće.

"Kada bude sahrana organizovano će ići celi njegov razred, razredna, kao i svi iz škole koji to budu želeli", istakao je direktor škole.

Kurir.rs/ Srpska info

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...