DODIK: Ove iz opozicije što se bune pobedili smo na izborima 7 puta za 13 godina
Foto: Printscreen/ Pink

PREDSEDNIK RS O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

DODIK: Ove iz opozicije što se bune pobedili smo na izborima 7 puta za 13 godina

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da opozicija sprema da narod izvede na ulice posle izbora koji se održavaju u nedelju.

"Ove što se bune pobedili smo 7 puta na izborima za 13 godina. To su jedni te isti ljudi", istkao je Dodik.

"Deo scenarija su protesti posle izbora", dodao je.

On se osvrnuo i na uticaj stranih zemlja na izbore u BiH, rekavši da je 40 britanskih agenata stiglo u BiH pred izbore.

foto: Printscreen/ Pink

"Deo njih nalazi se u Banjaluci, znamo i gde su", rekao je Dodik gostujući u jutarnjem programu Pinka.

Predsednik RS je istakao i da se Rusija ne meša u izbore, ističući da je mnoge zapadne zemlje zahvatila antiruska histerija, koju u BiH prihvataju Bošnjaci i Hrvati.

On je odbacio navode i da se Srbija meša u predstojeće izbore, ističući da je normalno da RS sarađuje sa Srbijom, te da je u poslednje dve godine bio u Beogradu stotinu puta, a u Sarajevu samo dva puta.

Komentarišući optužbe Mladena Ivanića, Dodik je rekao je u toku predizborna kampanja i da svako govori šta smatra da mu je kosrisno.

"Ja ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju. On je predstavnik političke partije koja ima podršku 8 odsto građana. Da se sva opozicija sabere nema podršku koliko ima moja partija. Ja predstavljam volju naroda."

Dodik je rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto.

foto: Printscreen/ Pink

"Ne možemo govotiti o podeljenosti, cela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim", rekao je Dodik i dodao da je jedini dva puta biran na neposrednim izborima za predsednika i da predstavlja volju naroda.

"Ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju", istakao je Dodik.

Naveo je i da već godinama pokušava da ospori koncept urušavanja Republike Srpske, dok Ivanić šalje poruku zapadu da je za razgovor, ali do sada zapravo nikada nije imao nikakvu odgovornost.

Dodik je rekao da se, ukoliko pobedi na izborima, neće preseliti u Istočno Sarajevo, već će nastaviti da živi u Banjaluci.

"U poslednje dve godine u Beogradu sam bio stotinu puta, što polsovno, što privatno, a u Sarajevu sam bio dva puta", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je za Srbe u Republici Srpskoj svaka veza sa Srbijom važna.

foto: Printscreen/ Pink

"Ovo je najbolji period saradnje između Srbije i Srpske. Nije više da se samo zagrlimo kao braća, nego smo sproveli niz konkretnih projekata", izjavio je Dodik.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track