DODIK: Baza Butmir kod Sarajeva prihvatilište CRNIH OPERACIJA
Foto: Marina Lopičić

2.000 PRIPADNIKA EVROPSKIH BEZBEDNOSNIH SNAGA

DODIK: Baza Butmir kod Sarajeva prihvatilište CRNIH OPERACIJA

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u bazi Butmir kod Sarajeva ima 2.000 pripadnika evropskih bezbednosnih snaga, i da je to sada prihvatilište za sve "crne operacije".

Kada je reč o scenarijima za državni udar na Srpsku, Dodik navodi da je 40 britanskih specijalaca došlo u BiH, a da ih je šest u Banjaluci.

"Mi tačno znamo gde su raspoređeni i šta rade. Naravno, oni su veoma oprezni, menjaju svaki dan svoje prebivalište. Znamo lokalne ljude koji ih prihvataju. Ima vremena da se to sve na neki način dovede na svoje mesto", rekao je Dodik u jutarnjem programu Pinka.

On naglašava da su u Srpskoj na vlasti legalisti i da na Zapadu ne znaju šta će sa njima, te se pokušava očuvati struktura u Sarajevu predvođena srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i kadrom iz SDS, koji su navodno demokrate, a za NATO su.

Govoreći o tome zašto nekima smeta jaka Republika Srpska, Dodik navodi da pojedini na Zapadu žele da od BiH stvore centralizovanu zemlju.

Prema njegovim rečima, to su recidivi politike koja je išla za tim da se potpiše Dejtonski mirovni sporazum, a potom nizom mera utiče na to da Srpska bude prazna ljuštura, koja će se smučiti Srbima i neće imati dovoljno snage.

"E, onda smo pre desetak do 12 godina došli mi i rekli da toga više nema i da hoćemo da poštujemo Ustav i prava koja smo dobili. To je zasmetalo, jer oni žele podaničku strukturu koja je spremna da na osnovu neke daleke priče o pogodnostima", ističe Dodik.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track