IZETBEGOVIĆEV GLUMAC LOBIRA ZA MLADENA, A PROTIV DODIKA: Želeo bih da u Predsedništvu budu Ivanić, Džaferović i Komšić
Foto: Profimedia

UOČI GLASANJA

IZETBEGOVIĆEV GLUMAC LOBIRA ZA MLADENA, A PROTIV DODIKA: Želeo bih da u Predsedništvu budu Ivanić, Džaferović i Komšić

Bosna i Hercegovina -

Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac i kandidat Stranke demokratske akcije za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, je izrazio želju da članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine budu Mladen Ivanić, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

"Moja želja je da u timu budu Ivanić, Džaferović i Komšić. Videćemo šta je realno. Ne bi mi bilo drago da u Predsedništvu bude čovek koji govori da Bosna i Hercegovina nije država, a pri tom se kandiduje za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. To je groteska koja vas uznemiri. Drugi gospodin poručuje da će formirati hrvatsku policiju, slavi ratne zločince, kaže da je stvaranje građanske države jednako stvaranju islamskog kalifata", rekao je Hadžihafizbegović.

Hadžihafisbegović je za N1 objasnio motive kandidature ispred Stranke demokratske akcije za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Kada vidite šta se dešava, naročito u poslednje dve godine, kada čujete da se na raznim geografijama veličaju ratni zločinci, kada osetite da unutar domovine postoje centripetalne i centrifugalne sile koje žele da podele društvo, onda se organizam probudi. Nisam konformista. Ne mogu uz kokice, čips ili neke druge grickalice dočekati sedmi oktobar i da gledam šta će mi biti s državom. Domaći zadatak mi je da kao misleći čovek participiram u bosanskohercegovačkom društvu", naveo je Hadžihafisbegović.

Hadžihafizbegović je ocenio da bošnjačke stranke nikada nisu politički kočile Bosnu i Hercegovinu.

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track