CELA BANJALUKA NA PUTU KA BIRALIŠTIMA Građani ujedinjeni na izborni dan, evo šta kažu: NIJE SRPSKA NA PRODAJU! ZNA SE KO SE BORI ZA NJU!
Foto: Printscreen ATV, Profimedia

biraju se predstavnici na svim nivoima vlasti

CELA BANJALUKA NA PUTU KA BIRALIŠTIMA Građani ujedinjeni na izborni dan, evo šta kažu: NIJE SRPSKA NA PRODAJU! ZNA SE KO SE BORI ZA NJU!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Širom Bosne i Hercegovine jutros su otvorena birališta na kojima građani biraju predstavnike na svim nivoima vlasti, a na ulicama Banjaluke vlada prava izborna groznica.

foto: Profimedia

Za izbore su se prijavile 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata, a pravo glasa ima 3.278.908 građana. Ako je suditi po porukama koje odjekuju ulicama Banjaluke, građani su složni u oceni da je važno da u što većem broju izađu na birališta i "izaberu svoje bolje sutra".

Radiša Rade Medić jedan je od onih koji je pozdravio sve koji će danas iskoristiti svoje biračko pravo.

foto: RTRS, Facebook, ATV, Printscreen Prva TV

"Idemo! Nije Srpska na prodaju, svaka čast", poručio je on.

Na putu ka svom biračkom mestu zastala je i Svetlana Cilić, koja je istakla da je glasanje građanska dužnost, kao što je to, kako je ocenila, i podrška aktuelnom lideru Republike Srpske i predsedniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata - Miloradu Dodiku.

foto: Printscreen Prva TV

"Glasajte svi za našeg Milu", uzviknula je Svetlana.

Sa njom je saglasan i sugrađanin Zoran koji je istakao da očekuje "najveću pobedu do sada".

"Zvanično proglasite veliku pobedu Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Biće to najveća pobeda do sada", uveren je on.

foto: Shutterstock

Uz parole koje su se širile centrom, ali i društvenim mrežama "Izađite i glasajte!" i "Birajte svoje bolje sutra!" građani su hitali da zaokruže svog favorita.

Podsetimo, za predsednika i potpredsednike Republike Srpske prijavilo se ukupno 37 kadidata, od čega su 21 nezavisni kandidati.

foto: Printscreen ATV

Na izbornim listama će se naći imena 7.497 osoba koje žele biti deo vlasti, a kandidatima će biti dodeljeno ukupno 518 mandata. Biračka mesta otvorena su jutros u 7 časova, a izborna tišina trajaće do večeras u 19 časova, kada će glasanje biti i okončano.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia, Printscreen/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track