DAN ŽALOSTI U BIH: Zastave na pola koplja, cela država oplakuje policajce Adisa i Davora
Foto: RTRS

DANAS KOMEMORACIJA I SAHRANE

DAN ŽALOSTI U BIH: Zastave na pola koplja, cela država oplakuje policajce Adisa i Davora

Bosna i Hercegovina -

Danas je u celoj Bosni i Hercegovini Dan žalosti zbog svirepog ubistva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Odluku o proglašenju Dana žalosti doneli su Veće ministara BiH i Vlada Republike Srpske.

Na svim javnim institucijama zastave su spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije su prilagođene Danu žalosti, kao i program svim javnih emitera.

U 10:30 sati biće održana komemoracija ubijenim policajcima, a u toku dana njihovi posmrtni ostaci biće sahranjeni. Davor Vujinović biće sahranjen u 12.15 sati na groblju Sveti Josip na Ciglanama, a dženaza Adisu Šehoviću biće klanjana u 14:30 sati na mezarju u Buća Potoku.

Građani Sarajeva okupiće se u 18 sati na Trgu dece Sarajeva kako bi odali počast ubijenim policajcima i podržali policijske službenike, a organizatori kažu da je taj skup i apel vlastima da daju veća ovlašćenja policajcima.

Podsećamo, Šehović i Vujinović ubijeni su u petak oko 4.00 ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

MUP KS dosad je saslušao i ispitao 49 osoba, a MUP Srpske je pretresao 12 lokacija u srpskoj entitetu. U potragu za ubicama uključene su sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA i Granična policija).

Iza Šehovića su ostali sin i supruga, a iza Vujinovića supruga i dvoje maloletne dece.

Kurir.rs/Klix.ba/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track