VELENTIN INCKO U UN: Komšić je izabran po istim pravilima koja su važila i na prošlim izborima!
Foto: Profimedia

izveštaj visokog predstavnika

VELENTIN INCKO U UN: Komšić je izabran po istim pravilima koja su važila i na prošlim izborima!

Bosna i Hercegovina -

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas pred Savetom bezbednosti UN da je Željko Komšić izabran za hrvatskog člana Predsedništva BiH po istim pravilima koja su važila na prošlim izborima, ali da njegov izbor ipak osporavaju zvaničnici HDZ-a BiH i Hrvatske.

Incko je u pisanom delu izveštaja naveo da je Komšić pobedio odlazećeg hrvatskog člana BiH Predsedništva i predsednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

"Komšićeva pobeda nad odlazećim hrvatskim članom BiH Predsedništva dovela je do reakcija brojnih zvaničnika HDZ-a BiH i susedne Hrvatske koji tvrde da je taj izbor nelegitiman, nezakonit ili čak protivdejtonski, nasuprot činjenici da su izbori sprovedeni u skladu sa istim pravilima koji su primenjivani u svim proteklim izborima", rekao je Incko.

foto: EPA

On je naveo i da inicijativu za promenu izbornih propisa ne treba koristiti za tvrdnje da su postojeći izbori bili nelegalni i dodao da bi do krize vlasti moglo da dovede nemenjanje Izbornog zakona oko načina izbora predstavnika u Domu naroda federacije.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track