OVAKO JE RADILA AUTO-MAFIJA U BiH: Kretali se u trojkama, bili teško naoružani, a prisluškivali i policiju
Foto: Avaz.ba/F.Saletović

kriminal

OVAKO JE RADILA AUTO-MAFIJA U BiH: Kretali se u trojkama, bili teško naoružani, a prisluškivali i policiju

Bosna i Hercegovina -

Sud BiH je 27. juna je potvrdio optužnicu protiv 27 osoba, osumnjičenih članova auto-mafije, koji su uhapšeni u akciji "Volan", a suđenje je danas počelo čitanjem obimne optužnice i detalja krađe automobila.

Postupajući tužilac Džermin Pašić je kazao da su kriminalnu grupu činile manje grupe, najčešće sastavljene od tri osobe. Prema optužnici, postojale su četiri manje grupe i svaka je imala određene zadatake, a svaka krađa se izvršavala u automobilu koji bi ukrali ranije, takozvanom borbenjaku.

Automafijaši su uvijek bili maskirani i naoružani. Automobile su najčešće pronazili na parkingu ili čak u dvorištima porodičnih kuća, a neke su čak krali na ulici, često iskorištavajući nepažnju vozača koji su znali automobile ostaviti upaljenim.

Pašić je naveo da su automafijaši nakon krađe od nekih vlasnika tražili između 1.000 i 3.000 evra da vrate automobil,ie da su prisluškivali policiju. Ukoliko im nije uspevalo da iznude novca od vlasnika, vozila su rastavljali na delove ili ih prodavali u Srbiji i Crnoj Gori.

Podsećamo, optužnica grupu tereti za krađu najmanje 200 vozila vrednih nekoliko miliona KM.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track