CRVENO UPOZORENJE ZA BiH: Opasnost zbog obilnih padavina, evo gde će biti najgore
Foto: Profimedia

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD SAOPŠTIO

CRVENO UPOZORENJE ZA BiH: Opasnost zbog obilnih padavina, evo gde će biti najgore

Bosna i Hercegovina -

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje zbog obilnijih padavina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Upozorenje se izdaje od danas do 21. novembra do 15 sati.

Akumulirana količina padavina koja se prognozira kreće se između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, saopšteno je iz FHMZ.

Padavine se očekuju već danas od večernjih sati i tokom noći na utorak. Snijeg ili susnežica se očekuju na području Krajine i zapada Bosne i na planinama u centralnim područjima Bosne.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vreme s kišom do kraja dana. Najviša dnevna temperatura vazduha biće do tri stepena.

Oblačno vreme s kišom očekuje se i u utorak, sa snegom u jutarnjim satima na području Krajine. Dok se na području Hercegovine i jugozapada Bosne prognoziraju obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom će biti između šest i 12, na jugu BiH od 12 do 17 stepeni.

Prestanak padavina prognozira se za sredu poslepodne. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se uglavnom između četiri i osam, na jugu BiH od 11 do 15 stepeni.

Oblačno vreme zadržaće se do petka s najvišim dnevnim temperaturama vazduha izemđu pet i devet, na jugu BiH od 12 do 15 stepeni.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track