STARIM FIĆOM IZ BIVŠE JUGE PREKO 3 KONTINENTA: Upoznajte mlade Balkance koji su avanturama osvojili svet (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

OBILAZE SVET

STARIM FIĆOM IZ BIVŠE JUGE PREKO 3 KONTINENTA: Upoznajte mlade Balkance koji su avanturama osvojili svet (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Da se u "zastavu 750", najpopularniji automobil bivše Jugoslavije, mogu smestiti pet ljudi i sve njihove torbe, svedoči ekipa "Ekipa fića“ ("FićaCrew“). Vesela družina u "fići" je obišla mnoge zemlje sveta, a zapisima sa svojih avantura osvojila je srca širom regiona.

Amar Čamo, mladi Goraždanin s adresom u Australiji, objašnjava da je o putovanjima svetom u malom automobilu godinama razgovarao s prijateljima. Ime su smislili u Italiji prije dve godine i tada zvanično počinju njihove avanture.

"Prvu nalepnicu s oznakom zemlje zalepili smo na staklo "fiće" u Zagrebu na tom istom proputovanju, a Instagram profil na kom delimo priče o našim doživljajima nastao je u aprilu 2017. godine. Međutim, ništa od ovoga ne bi se desilo da nije moje "zastave 750", koja je zapravo glavni lik u svakoj našoj avanturi", govori Čamo.

Amar je "fiću" nabavio ranije i restaurirao ga, a onda dobio želju da u njemu putuje.

Iza sebe do sada imaju tri ture: Italija 2016. godine, Turska 2017. i ovogodišnje putovanje u Maroko i pređenih neverovatnih 8.000 kilometara. Amaru su društvo pravili brat Nezir i mnogi prijatelji, neki malo duže, a neki kraće. Ističe da su saputnici veoma važni jer je neke trenutke lepše podeliti s nekim.

Putovati u malom vozilu može biti i izazov, ali nikad nisu došli u situaciju koju nisu uspeli da reše.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track