DODIK OŠTRO ODGOVORIO TRAMPU: 25. novembar nije moj Dan državnosti!
Foto: Reuters

prepiska

DODIK OŠTRO ODGOVORIO TRAMPU: 25. novembar nije moj Dan državnosti!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što mu je uputio pismo u kojem mu je objasnio da Dan državnosti BiH nije njegov praznik.

"Dobio sam danas od predsednika SAD čestitku u kojoj mi čestita 'Dan državnosti BiH'. Napisao sam mu da to nije moj Dan državnosti i da Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to. Obavestio sam ga da možemo da razgovaramo o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Tramp je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da će Amerika nastaviti da pruža podršku aspiracijama BiH ka evroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Dodik je rekao da su lažne tvrdnje da je doneta odluka u ulasku BiH u NATO i da je to veoma dobro poznato ambasadorki SAD u Sarajevu.

"Iako se ne slažem sa pismom koje sam dobio od Trumpa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas", rekao je Dodik.

Dodik je i dalje na "crnoj listi" osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u SAD zbog, kako smatraju u Vašingtonu, politike koju zagovara dovodeći u pitanje Dejtonski sporazum.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track