Najnovije vesti

DRAGAN KALINIĆ O UKLANJANJU ZASTAVE SRPSKE: To potpuno opovrgava tezu da je BiH muslimanska, hrvatska i srpska, Dodikova reakcija je bila hrabra!
Foto: Youtube/Printscreen

zastava bila ispred dodikovog kabineta

DRAGAN KALINIĆ O UKLANJANJU ZASTAVE SRPSKE: To potpuno opovrgava tezu da je BiH muslimanska, hrvatska i srpska, Dodikova reakcija je bila hrabra!

Bosna i Hercegovina

Prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Dragan Kalinić, izjavio je da nasilno uklanjanje zastave Republike Srpske iz zajedničkih prostorija Predsedništva BiH u Sarajevu najdrastičnije opovrgava ZAVNOBiH i političku tezu da je "BiH i muslimanska, i srpska, i hrvatska i obrnuto".

Kalinić je naglasio da je "najbolji odgovor na pitanje zašto Republika Srpska ne slavi 25. novembar kao svoj praznik, stigao juče upravo iz Predsedništva BiH od novopečenih majorizatora Željka Komšića i Šefika Džaferovića".

"Postavlja se logično pitanje: kako i ova postdejtonska BiH može biti i srpska ako se zastava Republike Srpske, po Ustavu ravnopravnog entiteta u BiH, proglašava nepoželjnom i tobože mimo zakona u najvišoj zajedničkoj instituciji te BiH“, rekao je Kalinić.

foto: SRNA

On je podsetio na davne 90. godine prošlog veka kada je, pored ostalog, sve počelo sa zastavama, nastavilo majorizacijom srpskih predstavnika i, na nesreću, okončalo se tragičnim ratnim sukobom.

"Zato je jučerašnji nastup predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada

Dodika bio hrabar, politički principijelan i odgovoran, zasnovan na sasvim jasnoj platformi moguće koegzistencije tri naroda i dva entiteta. Jer, samo tako je i moguće doprineti miru, stabilnosti i napretku BiH na zdravim osnovama“, zaključio je Kalinić.

Kurir.rs/Sputnjik/Srna Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...