Najnovije vesti

PAO INSPEKTOR SIPA U BANJALUCI: Od dilera iznuđivao pare za zaštitu
Foto: Klix.ba

korupcija

PAO INSPEKTOR SIPA U BANJALUCI: Od dilera iznuđivao pare za zaštitu

Bosna i Hercegovina

U akciji Agencije za istrage i zaštitu i Tužilaštva BiH uhapšen je Darko Marčetić, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor Sipe u Banjaluci.

Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu, sproveli su akciju hapšenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

Marčetić je osumnjičen da je delujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja.

Tokom istrage, utvrđeno je da  je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Klix.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...