KOMŠIĆ: Hrvatska ne radi dobro Bosni i Hercegovini
Foto: Reuters

MIŠLJENJE

KOMŠIĆ: Hrvatska ne radi dobro Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina -

Član Predsedništva BiH, Željko Komšić, komentarišući poslednja politička dešavanja na relaciji Hrvatska - BiH, izjavio je da to što Hrvatska radi nije dobro.

On je rekao da dobrosusedski odnosi između BiH i Hrvatske moraju prvo biti zasnovani na međusobnom uvažavanju i poverenju, a nakon toga se mogu otvoriti sva pitanja o kojima kao susedi treba da razgovaraju.

"Poslednje aktivnosti Hrvatske prema Bosni i Hercegovini poništavaju međusobno poverenje i duboko zalaze u negiranje suvereniteta Bosne i Hercegovine, kroz negiranje njene suverene vlasti izabrane na izborima", zaključio je Komšić.

foto: AP

Posle zajedničkog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH povodom uplitanja Hrvatske u unutrašnje odnose u BIH, usledile su brojne reakcije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je reagovao rekavši da Hrvatska ne može da odustane od problema koje pripadnici njenog naroda imaju u bilo kojoj zemlji.

Izbor Komšića za člana Predsedništva BiH izazvao je negativne komenatre u delu hrvatske političke javnosti, koja zamera da je on izabran bošnjačkim glasovima, a sam Komšić je optužio određene krugove u Zagrebu da žele da bar deo BiH tretiraju kao jednu vrstu svoje "kolonije".

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track