SRPSKA DOBIJA NOVU VLADU: Lukač ostaje na čelu MUP, poznato svih osam ministara SNSD (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

DANAS SEDNICA

SRPSKA DOBIJA NOVU VLADU: Lukač ostaje na čelu MUP, poznato svih osam ministara SNSD (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Dragan Lukač ostaje na čelu ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i u budućoj Vladi, potvrdio je lider SNSD, Milorad Dodik, posle sednice Izvršnog komiteta te stranke.

Vrh stranke je utvrdio imena svih osam ministara iz SNSD.

U svojim resorima ostaju i Anton Kasipović, Srebrenka Golić i Zlatan Klokić. Alen Šeranić će voditi Ministarstvo zdravlja.

U Ministarstvo finansija će Zora Vidović, dosadašnja direktorka Poreske uprave, poljoprivredu će dobiti Boris Pašalić, a Srđan Rajćević će na čelo Ministarstva naučno-tehnoloskog razvoja, visokog obrazovanja i informacionog drustva. Svi oni će, uz ministre iz ostalih partija, pod palicom Radovana Viškovića, uveren je Milorad Dodik, činiti funkcionalnu izvrsnu vlast, ali i snositi veliku odgovornost.

"SNSD je izabrao dobrog kandidata za premijera, on je dobio nesumnjivu podršku, čak vidimo da i neke opozicione partije to čine. SNSD je taj koji je odgovoran i prema javnosti i prema rezultatima i očekivanjima koje ta javnost ima, tako da tako ćemo se i ponašati", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada Srpske biće održana danas u Banjaluci.

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track