Najnovije vesti

DODIK OSUO PALJBU PO ĐUKANOVIĆU: Nije pristojno da se petlja i daje preporuke Srbiji
Foto: Kurir TV, Reuters

reakcija

DODIK OSUO PALJBU PO ĐUKANOVIĆU: Nije pristojno da se petlja i daje preporuke Srbiji

Bosna i Hercegovina

"Nije pristojno da se Milo Đukanović petlja i daje preporuke Srbiji", rekao je večeras predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom intervjua crnogorskog predsednika javnom servisu Crne Gore.

Dodik smatra da je sve ono što je Milo Đukanović govorio o Srbiji i SPC - greška, i nepotrebno.

"Mada je sve to moglo i da se očekuje i da se zna. To je greška. Milo ne bi trebalo da se petlja i da se stavlja u ulogu da drži predavanja srpskom narodu i Srbiji u celini", rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

foto: Kurir TV

Naveo je i da crnogorske službe "rovare" u RS, i da su čak lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori, iako se ta oblast uopšte ne graniči sa Crnom Gorom.

foto: AP

"Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da mu da iste slobode i prava kao i Crnogorcima", rekao je Dodik.

Inače, predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srpska pravoslavna crkva brutalno meša u politički život Crne Gore.

“Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...