POLICIJA O HAPŠENJU DRAGIČEVIĆA: Nije tačno da je povređen prilikom privođenja i da mu je slomljena ruka!
Foto: primntscreen

pregledan

POLICIJA O HAPŠENJU DRAGIČEVIĆA: Nije tačno da je povređen prilikom privođenja i da mu je slomljena ruka!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Darko Novković načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka potvrdio je da je Dragičević uhapšen jer policija juče nije mogla da mu uruči poziv na saslušanje.

"Hapšenje je usledilo zbog odbijanja poziva i krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti", objasnio je Novković za portal Srpskainfo.

Davora Dragičevića su jutros u pratnji tri policijska vozila dovezli u PU Banjaluka. Dragičević je, kako nezvanično saznajemo, pokušao i da pobegne automobilom kroz centar grada, ali je ubrzo priveden u policiju. Mediji pišu da je prilikom privođenja uzvikivao da su policajci ubili Davida.

Ubrzo je pred policiju došla i Hitna pomoć. Iako su pojedini mediji objavili da je Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, iz PU Banjaluka, nakon što je pregledan na UKC, tvrde da on nema nikakvih povreda. Dragičević je juče odbio da primi poziv za saslušanje zbog ugrožavanja bezbednosti ministra policije Srpske Dragana Lukača i visokih funkcionera MUP-a.

Tužilaštvo je pre nekoliko dana protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, podnelo krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vreme održavanja Posebne sednice. Posle jutrošnjeg privođenja Dragičevića u Policijsku upravu su počeli sami da se prijavljuju i ostali, kako bi dali izjavu.

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track