Najnovije vesti

DODIK UOČI DANA REPUBLIKE SRPSKE: Policija Srpske jedna od najjačih institucija, napadaju je da bi nam ukinuli DRŽAVNOST!
Foto: RTRS

NA POLAGANJU VENACA POGINULIM BORCIMA

DODIK UOČI DANA REPUBLIKE SRPSKE: Policija Srpske jedna od najjačih institucija, napadaju je da bi nam ukinuli DRŽAVNOST!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Policija Republike Srpske jedna od najjačih institucija i da nije slučajan kontinuirani napad na nju, kako bi Srpska ostala bez suštinskih elemenata državnosti.

On je istakao da ima pojedinaca koji nisu zadovoljni radom policije i da to postoji svugde, ali da je policija jedna od najjačih institucija Srpske i da sasvim sigurno nije slučajan kontinuirani napad na nju.

 

"Računa se na to da treba razvlastiti još policiju u Srpskoj, što bi značilo razvlašćenje svih njenih suštinskih elemenata državnosti", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci posle polaganja venaca na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom Dana Republike.

On je istakao da se država zasniva i na primeni sile koju upražnjavaju policija i vojska.

 

"Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju. Ovo društvo je stabilno i mirno i pored pojedinačnih slučajeva, a policija obavlja svoje poslove na najbolji mogući način i čini važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj", zaključio je Dodik.

 

Republika Srpska nastala je 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH.

 

Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

 

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...