NA ČELU OFICIR NA BELOM KONJU I EŠALON VOJSKE: Evo kako će izgledati defile povodom Dana Srpske (VIDEO)
Foto: RTRS

OBELEŽAVANJE U BANJALUCI

NA ČELU OFICIR NA BELOM KONJU I EŠALON VOJSKE: Evo kako će izgledati defile povodom Dana Srpske (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Nisu uspeli svi pokušaji osporavanja Dana Republike Srpske od Sarajeva i zapadnih centara moći i zato osnažena RS dočekuje svoj praznik, kaže dekan Fakulteta bezbednosti Predrag Ćeranić uoči početka proslave u Banjaluci.

"Očekujem da sam defile bude za jedan stepen na većem nivou u odnosu na prethodnu godinu, jer sam se uverio da su pripadnici MUP-a na visini zadatka, kao i civilni sektor. U jednom ešalonu biće i studenti Fakulteta političkih nauka", ističe Ćeranić za Sputnjik.

On očekuje ushićenost građana RS i da će policija prikazati svoj maksimum. Otkriva nam da će kuriozitet defilea biti to što će jedan ešalon biti u uniformi srpske vojske koja je ušla u Banjaluku, dok će jedan oficir na belom konju ići ispred njih.

Ćeranić kaže da je kao profesor bezbednosti u neposrednom kontaktu sa pripadnicima MUP-a i drugih agencija.

Naglašava da je Ministarstvo unutrašnjih poslova protekle godine radilo u veoma složenim uslovima — bilo je izloženo velikim pritiscima, tendencioznom izveštavanju mejnstrim medija, nizu neosnovanih optužbi, sproveden je atak na javno mnjenje s namerom da se okrene protiv policije RS, a da u svemu tome nisu uspeli i MUP je nastavio da radi neometano.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track