Najnovije vesti

HAOS ZBOG SNEGA U POTOČARIMA: Urušio se krov industrijske hale čiju je kupovinu finansirala Vlada Srbije
Foto: Srna

ZIMA PRAVI PROBLEME

HAOS ZBOG SNEGA U POTOČARIMA: Urušio se krov industrijske hale čiju je kupovinu finansirala Vlada Srbije

Bosna i Hercegovina

Used velikih snežnih padavina došlo je do urušavanja dela krova i plafona na jednoj praznoj industrijskoj hali u Potočarima kod Srebrenice.

Reč je o jednoj od hala nekadašnjeg transportnog preduzeća, koje je u procesu privatizacije više puta menjalo vlasnika.

Opština je kupila ovo preduzeće od slovenačke firme s ciljem da u njoj bude pokrenuta proizvodnja nameštaja i, kako je najavljivao načelnik opštine Mladen Grujičić, u početku zaposli 100 radnika, a sa planiranim razvojem pogon bi trebalo da broji oko 300 radnika.

Sredstva od miliona evra za kupovinu ovih objekata dala je Vlada Srbije.

Šef kabineta načelnika srebreničke opštine Vladan Milovanović potvrdio je da je došlo do urušavanja dela krova na hali u Potočarima i da je obaveštena policija u ovom mestu, koja vodi istragu, dodavši da će opština formirati komisiju koja će utvrditi iznos pričinjene štete.

Hale su kupljene za 850.000 evra, a preostalih dobijenih 150.000 evra predviđeno je za njihovu rekonstrukciju.

Milovanović kaže da su ranije izabrali izvođača radova za ugradnju stolarije na kupljenim halama u Potočarima i da će se njihova rekonstrukcija nastaviti kada to omoguće vremenski uslovi.

Prošle godine obavljeno je postavljanje novih krovnih pokrivača na halama.

Iako je opštinsko rukovodstvo ranije najavljivalo da će obnova hala biti završena i proizvodnja u njima biti pokrenuta u drugoj polovini prošle godine, jer su obezbeđena sredstva, te zainteresovani investitor-preduzeće "Tapos" iz Srbije registrovao firmu u Srebrenici, taj plan nije realizovan.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Srna

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...