DOĐU ŽENE I POKRADU ME, ODNESU VEŠ-MAŠINU, 6 LOPATA I TELEVIZOR: Ovaj Bosanac ima 76 godina, a poslednjih 10 traži SRODNU DUŠU preko oglasa (FOTO)
Foto: Avaz.ba

NE ODUSTAJE OD LJUBAVI

DOĐU ŽENE I POKRADU ME, ODNESU VEŠ-MAŠINU, 6 LOPATA I TELEVIZOR: Ovaj Bosanac ima 76 godina, a poslednjih 10 traži SRODNU DUŠU preko oglasa (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Potraga Mehe Mahmutagića traje punih 10 godina. I neumoran je. Ima 76 godina, i traži ženu. Bez rigoroznih uslova, jedan jedini je – na oglas se mogu javiti samo one od 50 do 60 godina. Kakvu ženu želi? Meho nema nedoumice.

"Nije bitno kakva je, nije bitno da li je visoka ili je niska, to nema veze. Bitno je da ima od 50 do 60 godina i da ja imam druga u kući. Kad pođem leći, da imam koga zagrliti, da ne grlim jastuk. Sad grlim jastuk, nemam šta drugo", započinje Meho svoju priču.

Žena ga je napustila pre 20 godina. Priča da se i danas seća te 1969. kad joj se zarekao na ljubav. Kaže, takve nije bilo. No, sudbina je htela drugačije i rano je ostao sam, pa se dao u potragu za srodnom dušom, koja traje već 18 godina. Koliko je dao oglasa u novinama, odavno je prestao brojati. Javljanje više od 20 žena na njegove oglase, nije bilo neuspešno.

foto: Avaz.ba

"Javljalo se njih puno. Bila je jedna iz Bosanske Krupe, ali ona se udala u Pećigrad. Venčala se za tog čoveka. Upoznali smo se u bolnici, rekla mi je: Kamo sreće da si pre naišao, da sam te ranije srela", kaže Meho, kojeg sreća nije poslužila tada, a ni narednih godina.

Traže dopunu

Prestao je Meho da broji oglase, a i žene. Kaže, one dođu, uzmu i odu.

"Dođu neke i pokradu me. Jedna je odnela i veš-mašinu, televizor, šest lopata. Sve to dok sam bio u bolnici," nastavlja svoju priču vremešni Meho. Žene su odlazile, a Meho ostajao sam. Nije ih kasnije viđao, niti čuo. Posle svake žene, usledila je nova potraga, druga žena, ista priča.

"Došla je jedna iz Cazina, kaže mi: Udala bih se, ali daj mi 50 KM. Ja dao, kasnije zovem – nema. Neke traže dopunu, neke kažu – biće, a ništa ne bude od tog obećanja", nastavlja svoju priču Meho, koji, priznaje, na udvaranje "licem u lice“ nije odvažan.

foto: Avaz.ba

Da sam odlazi na sedmična okupljanja svoje generacije, kaže, ne želi. Iz udobnosti vlastitog doma, putem novinskih oglasa i frekvencija radija, nada se, i dalje, da će pronaći svoju srodnu dušu, da zajedno dele dane treće životne dobi.

"Meni da je naći ženu, da je venčam, da joj ostavim penziju. Bolje da ona uzima 400 maraka. Kad je venčam, ona ima pravo na to. Dobije i 300 maraka kad umrem, kad odnese smrtni list", dodaje Meho, koji je i dobrovoljni davalac krvi, što je činio čak 89 puta.

Idemo gde god kaže

Mahmutagić od žena mnogo ne traži.

"Ona kad dođe, neće biti svađe. Idemo gde god kaže. Nema niko da nam sudi, imao sam samo oca i mater, ja više nad sobom sudaca nemam. A žene? Žene su nešto drugo", kaže Meho, koji u trećoj životnoj dobi priželjkuje i traži ljubav. Ona je, i dalje, u oglasima.

Kurir.rs/ Avaz.ba/ M. Mujadžić

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track