Najnovije vesti

POTERA ZA MUDŽAHEDINOM UBICOM U KONJICU SVE NEIZVESNIJA: Pored policije sa dugim cevima u potragu ulazi i VOJSKA BiH? (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen, Printscreen Ebrcko.net

sumanuto

POTERA ZA MUDŽAHEDINOM UBICOM U KONJICU SVE NEIZVESNIJA: Pored policije sa dugim cevima u potragu ulazi i VOJSKA BiH? (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Odbegli višestruki ubica Edin Gačić i dalje je neuhvatljiv za policijske strukture BiH, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ne isključuje mogućnost da se u potragu uključi i vojska.

Katica je naveo da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona da bi pomogli da se ubica njihovog kolege što pre pronađe, a bezbednost u kantonu pojača.

"Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisustvo na mestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni bezbednosno da pokrijemo", rekao je Katica.

Najavio je da ukoliko ove policijske snage ne budu dovoljne, tražiće da im Predsedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH, prenosi Kliks.

Prema nezvaničnim informacijama portala Kliks, ta nagrada bi trebalo da iznosi 50.000 konvertibilnih maraka (25.000 evra). Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, ranije je za portal Hajat rekla da je potraga intenzivirana na području Hadžića i Suhodola. Dodala je da imaju jako dobru saradnju sa građanima.

Prema "Hajatovom" izvoru bliskom Federalnoj upravi policije, najveći problem predstavljaju pogrešne dojave jer „razvlače“ policijske službenike na različite lokacije, zbog čega se mnogo vremena troši na proveravanje površnih informacija.

Izvor dodaje da se pretpostavlja da se ubica drži pruge Sarajevo - Mostar, siguran da tako neće zalutati. Specijalci su raspoređeni duž kantonalne granice na Ivan-sedlu. Blokirani su železnička pruga, okolne šume u tuneli kod Bradine u opštini Konjic. Prema informacijama s terena, policajci pretresaju nekoliko kuća u Tarčinu.

Kurir.rs/Sputnjik news

Foto: Printscreen ebrcko

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...