DODIK ČESTITAO DAN BORACA ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOG RATA: Bez nesebičnog žrtvovanja srpskih vojnika ne bi bilo ni Republike Srpske i slobode
Foto: RTRS

PRAZNIK

DODIK ČESTITAO DAN BORACA ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOG RATA: Bez nesebičnog žrtvovanja srpskih vojnika ne bi bilo ni Republike Srpske i slobode

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim borcima Republike Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, naglasivši da bez njihove borbe i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

"Posebnu zahvalnost iskazujem onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku. Neka im je večna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sećanja ne borce koji su nam doneli slobodu, mir i Republiku Srpsku kao garant našeg opstanka", istakao je on u čestitki.

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo večno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za najuzvišeniji ideal, slobodu otadžbine i potomaka, dali najvrednije što su imali - život.

"Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i neguje sećanje na žrtvu palih boraca koju su podneli vođeni časnim i plemenitim ciljevima", istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da uz najbolje želje čestita praznik svim srpskim borcima uz poruku da se nikada ne sme zaboraviti njihova herojska borba.

U Republici Srpskoj danas se obilježavaju 215 godina od Prvog srpskog ustanka i Dan boraca Republike Srpske. U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track