ZASPALI U STANOVIMA, PROBUDILI SE U HOTELU Zeničani u šoku: Pa ko je dao dozvolu za sve ovo?
Foto: Avaz.ba

misterija

ZASPALI U STANOVIMA, PROBUDILI SE U HOTELU Zeničani u šoku: Pa ko je dao dozvolu za sve ovo?

Bosna i Hercegovina -

Nakon što je Zenica postala regionalni hit po kući na zgradi u naselju Jalija, proteklih dana na videlo je izašla nova nesvakidašnja senzacija – hotel usred stambene zgrade.

Zeničani su doslovce zaspali u svojim stanovima, a sutradan se probudili u hotelu!? Mnogi građani Zenice ostali su u čudu kad su uočili da je na zgradi u Školskoj ulici, osvanuo natpis hotela, i to sa četiri zvezdice.

Nedugo zatim pojavile su se informacije da je u okviru stambene zgrade napravljen butik hotel "Carpe Diem", a nikome nije jasno kako se mogla dobiti dozvola da se jedan ovakav projekat realizuje u stambenoj zgradi.

Brojni stanari protive se otvorenju hotela. Prema rečima Sahide Babić, predsednice Kućnog saveta, niko nije saglasan s tim.

"Žalosno je da nam niko nije ni tražio saglasnost, što se, prema zakonu, moralo uraditi. Angažovali smo advokata i sada se vodi spor protiv firme koja je otvorila hotel", kaže Babićeva.

Kako saznaje Avaz, upravo zbog sudskog spora, investitor još nije dobio upotrebnu dozvolu. Babić napominje da je apsolutno mimo svih zakona da hotel bude u okviru stambenog objekta.

"Nemoguće je već sada živeti u stanovima i već imamo određenih problema. Hotel je na većini prvog sprata, a navodno ima devet soba, gde je smešten i šahovski klub. Stanujem odmah iznad i nije nimalo prijatno. Još je 12 stanova u zgradi", pojašnjava Babićeva.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track