SEDNICA DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH: HDZ, SNSD i SDS odbili da osude skup Ravnogoraca u Višegradu
Foto: Printscreen Klix.ba/IŠ

NEMAJU NIŠTA PROTIV

SEDNICA DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH: HDZ, SNSD i SDS odbili da osude skup Ravnogoraca u Višegradu

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS), odbili su da osude skup Ravnogorskog pokreta u Višegradu.

Ravnogorski pokret je u nedelju održao u Višegradu skup povodom obeležavanja godišnjice hapšenja generala Draže Mihailović, koji je izazvao lančane reakcije predstavnika institucija, političkih partija i pojedinaca.

Vlada Kantona Sarajevo je podnela kriviču prijavu protiv učesnika tog skupa i nadležnih koji ga nisu zabranili, a Tužilaštvo BiH je saopštilo je juče da je formiralo predmet.

Na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH delegat Zlatko Miletić predložio je da se na dnevni red današnje sednice kao tačka uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu koji je organizovao Ravnogorski pokret. Za ovaj predlog glasalo je šest delegata iz reda SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a, preneo je sarajevski portal Klix.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Klix.ba/I.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track