RAJILIĆ: Presuda Islamoviću izrugivanje srpskih žrtava! Veću kaznu dobije neko ko opljačka kiosk!
Foto: Printscreen/ Youtube

SRAMNA PRESUDA U SARAJEVU

RAJILIĆ: Presuda Islamoviću izrugivanje srpskih žrtava! Veću kaznu dobije neko ko opljačka kiosk!

Bosna i Hercegovina -

Prvostepena presuda Suda BiH, kojom je nekadašnji pripadnik HVO Alminko Islamović osuđen na 14 meseci zatvora za zločine nad Srbima u Bosanskom Brodu 1992. godine, sramna je i predstavlja čisto izrugivanje sa srpskim žrtvama rata i njihovim porodicama, ocenila je danas predsednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

"Nezamislivo je da Islamović, koji je bio komandir vojne policije i toliko zla naneo Srbima, dobije tako blagu kaznu", istakla je Rajilićeva.

Ona je ocenila da veću kaznu dobije neko ko opljačka kiosk, dodajući da je bolje da su Islamovića odmah pustili na slobodu.

Sud BiH danas je prvostepenom Islamovića osudio na 14 meseci za zločine nad srpskim civilima u Bosanskom Brodu 1992. godine, a u kaznu će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru od 25. oktobra 2017. do 6. aprila 2018.

Islamović je optužen da je kao pripadnik i komandir Vojne policije HVO-a od marta do oktobra 1992. godine učestvovao u hapšenju, ubijanju, psihičkom i fizičkom maltretiranju srpskih civila koji su bili zatočeni u podrumu stare stanice policije u tadašnjem Bosanskom Brodu i na stadionu Poleta.

Na teret mu je stavljeno odvođenje zarobljenih na prinudni rad, paljenje i pljačkanje njihove imovine, kao i uništavanje verskih, kulturnih i istorijskih spomenika.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track