BOSANSKI ALKATRAZ SA 5 ZVEZDICA: Najmlađi zatvor u BiH  još neuseljen, opremi ističe garancija! (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

bruka

BOSANSKI ALKATRAZ SA 5 ZVEZDICA: Najmlađi zatvor u BiH još neuseljen, opremi ističe garancija! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Veće ministara BiH još nije donelo odluku o početku rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

Otvaranje ovog zavoda koči to što nema saglasnosti hoće li direktor biti iz SDS-a ili HDZ-a BiH. U objekt je utrošeno oko 80 miliona maraka, a zatvor zapi prazan, dok se čeka da u njega uđu osuđeni za najteža krivična djela, među kojima su i ratni zločini.

foto: Avaz.ba/Ministarsvo pravde BiH

Inače, u Državnom zatvoru bi trebalo da bude smešteno 480 zatvorenika osuđenih pred Sudom BiH, a koji su trenutno raspoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smeštaj.

foto: Avaz.ba/Ministarsvo pravde BiH

Dan njihovog smeštaja plaća se 40 KM,a s obzirom da je takvih zatvorenika oko 480, znači da mesečno u te svrhe bude isplaćeno više od 570 hiljada maraka!

Revizori su ukazali i na opasnost da će nabavljenoj i instaliranoj opremi u zatvoru, među kojom je i sigurnosna, isteći garantni rokovi, a da se ona neće početi ni upotrebljavati.

foto: Avaz.ba/Ministarsvo pravde BiH

Iz Ministarstva pravde BiH su Dnevnim Avazu poslali fotografije koje otkrivaju u kakvim će uslovimatima boraviti ratni zločinci i okoreli kriminalci. Prema onome što se vidi na slikama, može se reći da je reč o luksuzu.

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“...

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/Ministartsvo pravde BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track