DODIK IDE U POSETU VATIKANU: Bošnjačka udruženja uputila skandalozni dopis papi Franji!
Foto: Profimedia, AP

podmuklo

DODIK IDE U POSETU VATIKANU: Bošnjačka udruženja uputila skandalozni dopis papi Franji!

Bosna i Hercegovina -

Prededavajući Prededištva BiH Milorad Dodik sastaće se u petak, 26. aprila, sa papom Franjom, potvrdio je za sarajevski portal Klix ministar spoljni poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak je rekao da je reč o zvaničnoj poseti Dodika Vatikanu i da misli da je dobro što postoji kontinuitet u đalogu sa Svetom stolicom.

Ministar je podsetio da je prošle godine realizovana poseta tročlanog Predsedništva BiH, a godinu dana pre toga ministarska poseta u kojoj je i on bio.

"Sada dolazi nova poseta", rekao je Crnadak.

On veruje da će ova poseta biti u funkciji daljnjeg razvoja odnosa BiH i Vatikana, kao i u funkciji glavnog spoljnopolitičkog cilja BiH, a to je članstvo u

Evropskoj uniji.

Klix piše da je najava Dodikovog susreta sa papom izazvala reakciju udruženja koja okupljaju žrtve rata u BiH.

Oni su, navodi se, uputili dopis apostolskom nunciju u BiH monsinjoru Luiđiju Pežutu, u vezi sa, kako kažu, "sramnim ponašanjem zvaničnika iz entiteta RS, na čelu s predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, koje se ogleda kroz glorifikaciju ratnih zločinaca i negiranja genocida i zločina".

Udruženja očekuju da će monsinjor Pežuto upoznati Vatikan o ovakvom ponašanju Milorada Dodika te da će papa Franjo biti upoznat o svim potrebnim činjenicama o tom pitanju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track