Najnovije vesti

DODIK IDE U POSETU VATIKANU: Bošnjačka udruženja uputila skandalozni dopis papi Franji!
Foto: Profimedia, AP

podmuklo

DODIK IDE U POSETU VATIKANU: Bošnjačka udruženja uputila skandalozni dopis papi Franji!

Bosna i Hercegovina

Prededavajući Prededištva BiH Milorad Dodik sastaće se u petak, 26. aprila, sa papom Franjom, potvrdio je za sarajevski portal Klix ministar spoljni poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak je rekao da je reč o zvaničnoj poseti Dodika Vatikanu i da misli da je dobro što postoji kontinuitet u đalogu sa Svetom stolicom.

 

Ministar je podsetio da je prošle godine realizovana poseta tročlanog Predsedništva BiH, a godinu dana pre toga ministarska poseta u kojoj je i on bio.

 

"Sada dolazi nova poseta", rekao je Crnadak.

 

On veruje da će ova poseta biti u funkciji daljnjeg razvoja odnosa BiH i Vatikana, kao i u funkciji glavnog spoljnopolitičkog cilja BiH, a to je članstvo u

Evropskoj uniji.

 

Klix piše da je najava Dodikovog susreta sa papom izazvala reakciju udruženja koja okupljaju žrtve rata u BiH.

 

Oni su, navodi se, uputili dopis apostolskom nunciju u BiH monsinjoru Luiđiju Pežutu, u vezi sa, kako kažu, "sramnim ponašanjem zvaničnika iz entiteta RS, na čelu s predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, koje se ogleda kroz glorifikaciju ratnih zločinaca i negiranja genocida i zločina".

 

Udruženja očekuju da će monsinjor Pežuto upoznati Vatikan o ovakvom ponašanju Milorada Dodika te da će papa Franjo biti upoznat o svim potrebnim činjenicama o tom pitanju.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia, AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...