PROSLAVA USKRSA U RS I FBIH: Služene liturgije u svim pravoslavnim hramovima!
Foto: printscreen RTRS

vernici napunili crkve

PROSLAVA USKRSA U RS I FBIH: Služene liturgije u svim pravoslavnim hramovima!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Širom Republike Srpske i Federacije BiH služene su uskršnje liturgije u pravoslavnim crkvama, a episkop bihaćko-petrovački Sergije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Rmanj u Martinbrodu.

Episkop Sergije u poslanici poželeo da Vaskrsli Gospod vaskrsne "raspetu Krajinu" i život u svakom pustom selu.

"Da nas obasja radost kojom su se radovali naši sveti preci, čuvajući naše srpsko ime i veru pravoslavnu", poručio je episkop Sergije.

Na području opštine Modriča ponoćna Uskršnja liturgija služena je u Crkvi pokrova Presvete Bogorodice u Višnjiku, dok su u ostalim crkvama vernici prisustvovali uskršnjim jutrenjima.

Navodi se da je u Sabornom i Spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Derventi jutros služena liturgija kojoj je prisustvovao veliki broj vernika.

Najveći hrišćanski praznik - Uskrs Isusa Hrista, veliki broj pravoslavnih vernika u Foči dočekao je na liturgijama u crkvama Svetog Save i Svetog Nikole.

Vladika zhumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i episkop u penziji Atanasije služili su liturgiju u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

Uskršnje liturgije služene su i u ostalim hramovima Srpske pravoslavne crkve u istočnoj Hercegovini. Svetu liturgiju povodom Uskrsa u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Sarajevu predvodio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, a kojoj su prisustvovali brojni vernici.

Kurir.rs/Tanjug

Foro RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track