GACKO I NEVESINJE BELI KAO USRED ZIME: Pao sneg, ponesite zimsku opremu iako je zakonska obaveza prošla! (VIDEO)
Foto: Facebook / Gatački vremeplov

pada sneg

GACKO I NEVESINJE BELI KAO USRED ZIME: Pao sneg, ponesite zimsku opremu iako je zakonska obaveza prošla! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Na području Nevesinja i Gacka pada sneg koji se zadržava na kolovozima, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savetuju maksimalno opreznu vožnju, kao i da se na put ne kreće bez zimske opreme iako je zakonska odredba o tome prošla.

U ostalom delu Republike Srpske intenzivno pada kiša, pa se saobraćaj odvija usporeno i otežano, po mokrim i klizavim kolovozima, na kojima je velika količina vode. Magle mestimično ima u kotlinama i duž rečnih tokova, te preko prevoja.

Na deonicama koje prolaze kroz useke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na deonici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmenično, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Federaciji BiH kolovozi su jutros pretežno mokri i klizavi, a na deonicama u kotlinama i uz rečne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Povodom 1. maja, na području Republike Srpske zabranjen je prevoz eksplozivnih materija sutra od ponoći do ponoći 2. maja. U Federaciji BiH zabrana će trajati od noćas do ponoći 2. maja.

Zabrana se ne odnosi na prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Kurir.rs / RTRS

Foto: Facebook / Gatački vremeplov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track