Najnovije vesti

REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA ŽANDARMERIJU: MUP Srpske odustao od rezervnog sastava policije!
Foto: Profimedia

reorganizacija

REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA ŽANDARMERIJU: MUP Srpske odustao od rezervnog sastava policije!

Bosna i Hercegovina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da ne uvede rezervni sastav policije u ovom bosnasko-hercegovačkom entitetu, saopšteno je iz MUP-a RS.

"S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu sprovođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vreme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije", saopšteno je iz MUP-a RS.

U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

foto: Profimedia

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove sa kojima se suočavamo u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja, Jedinice za podršku promeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prevashodno mlađim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji", piše u saopštenju za javnost.

MUP RS smatra da na ovaj način Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama može odgovoriti na bezbednosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track