DANAS POSEBNA SEDNICA SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE: Poslanici o Dodikovoj izjavi o Pelješkom mostu
Foto: RTRS

ZASEDANJE

DANAS POSEBNA SEDNICA SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE: Poslanici o Dodikovoj izjavi o Pelješkom mostu

Bosna i Hercegovina -

Poslanici Narodne Skupštine Republike Srpske izjasniće se danas na posebnoj sednici o potvrđivanju izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, da je po vitalne interese Srpske štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Dodik je pokrenuo inicijativu posle preglasavanja od druga dva člana Predsedništva, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

U materijalima za današnju sednicu obrazložen je Dodikov stav da bi zbog Džaferovićevog i Komšićevog osporavanja izgradnje Pelješkog mosta Hrvatska povukla svoj potpis iz Sporazuma o izgradnji mosta na Savi, koji je potpisan dva sata pre preglasavanja u Predsedništvu.

foto: Printscreen RTRS

Milorad Dodik

Dodik ističe da tako indirektno žele da ugroze taj projekat i u tome vidi povredu vitalnog nacionalnog interesa Republike Srpske.

Očekuje da narodni poslanici podrže njegov stav, prema kojem Srpska nije za parcijalna i dnevnopolitička rešenja otvorenih pitanja sa susedima. Smatra da su odlukom, u kojoj je preglasan, zanemarena druga pitanja poput granice kod Kostajnice, granice sa Srbijom. Smatra da je ugrožen i interes BiH, jer je Pelješki most projekat iza kojeg je stala Evropska unija koja ga u velikoj meri sufinansira.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track