PRITVOR ZA SREĆKA TRIFKOVIĆA: Poznat po krađama automobila, osumnjičen za likvidacije Damira Ostojića i dva sarajevska policajca!
Foto: Printscreen/Atvbl/Avaz.ba

prebačen u srpsku iz zenice

PRITVOR ZA SREĆKA TRIFKOVIĆA: Poznat po krađama automobila, osumnjičen za likvidacije Damira Ostojića i dva sarajevska policajca!

Bosna i Hercegovina -

Srećko Trifković, osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, sproveden je iz KPZ Zenica u Okružni sud u Banjaluci gde mu je predložen pritvor.

Tužilac je zatražio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno, da će ometati krivični potpupak uticajem na svedoke ili saučesnike.

Srećko Trifković iz Pala osumnjičen je za krivična dela teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić iz Banjaluke.

Damir Ostojić
Damir Ostojićfoto: Youtube/Printscreen

Osumnjičeni je nakon prebacivanja u Banjaluku bio podvrgnut kriminalističkoj obradi koja je obavljena u prostorijama Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra 2018. godine u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama Trifković je osumnjičen da je bio glavni organizator ubistva.

Sumnja se da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom, takođe osumnjičenim za ubistva sarajevskih policajaca u noći između 26. i 27. jula prošle godine, ukrao "škodu oktaviju karavan", posle čega su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine "škodu" prevezli u Banjluku gde su je skrivali sve do 5. septembra, kada su sva trojica sa s još najmanje jednim, za sada nepoznatim počiniocem, navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić.

Na unapred pripremljenoj lokaciji, nepoznata osoba čekala je dolazak meta i po njihovom dolasku u 23:48 sati ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u telo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u telo i glavu.

Osim toga, Trifković je poznat po krađama automobila, a jedan je i od osumnjičenih za učešće u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Sprovođenje Trifkovića iz Zenice bilo je poput onih u akcionim filmovima, gde su desetine specijalnih vozila, pod rotacijama, Glavnom gradskom magistralom, ispratile opasnog automafijaša.

Kurir.rs/RTRS/Avaz.ba Foto: Printscreen/Atvbl/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track