KOMŠIĆ OPET OPLEO PO HRVATSKOJ: Vaši policajci upadaju na teritoriju BiH kako bi prisilno vraćali migrante! To je nedopustivo!
Foto: AP

verbalni rat se nastavlja

KOMŠIĆ OPET OPLEO PO HRVATSKOJ: Vaši policajci upadaju na teritoriju BiH kako bi prisilno vraćali migrante! To je nedopustivo!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u četvrtak je dodatno zaoštrio verbalni rat koji vodi sa hrvatskim zvaničnicima poručivši kako "petljaju i lažu" i ponovivši pri tom optužbe da hrvatski policajci nezakonito upadaju na teritoriju BiH.

Komentarišući izjavu predsednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je juče ranije tokom dana kazao kako žali zbog "preteranih reagovanja" sa bosanskohercegovačke strane i poruka upućenih predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, Komšić je u izjavi za portal Klix.ba poručio kako ga takve izjave ne zanimaju i kako od hrvatskih vlasti traži da pre svega obezbede povlačenje svojih policajaca sa teritorije BiH koji tamo navodno ulaze kako bi prisilno vraćali ilegalne migrante.

foto: AP

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umesto što traže izvinjenje zbog laži u koje su se zapleli njihovi zvaničnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca sa pograničnih predela u Bosanskoj Krajini", Komšićeva je poruka.

Predsedavajući Predsedništva BiH je ocenio kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Džerusalim Posta" o ocenama hrvatske predsednice o stanju u BiH zapravo isprovocirani postupcima koji traju duže vreme i mešanjem hrvatskih zvaničnika u unutrašnja pitanja BiH.

"Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih zvaničnika i zbog njihovog uplitanja u unutrašnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišem nivou pristupimo rešavanju svih otvorenih pitanja između dve susedne i prijateljske zemlje", izjavio je Komšić.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track