DECA SE OTROVALA HRANOM U BIH: Otišli na pripreme sa klubovima, pa im pozlilo! Završili u bolnici, a njihovi domaćini peru ruke od svega!
Foto: Profimedia

DRAMA

DECA SE OTROVALA HRANOM U BIH: Otišli na pripreme sa klubovima, pa im pozlilo! Završili u bolnici, a njihovi domaćini peru ruke od svega!

Bosna i Hercegovina -

Nekoliko dece otrovalo se hranom u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) Ajdinovići, gde boravi nekoliko sportskih klubova i dečjih škola sporta u okviru priprema, saznaje Avaz.

Naime, redakciji Avaza su se javili uznemireni roditelji, koje su o slučaju trovanja obavestili treneri. Deca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

"Od 37 dečaka samo iz našeg sarajevskog kluba, 14 ih je ostalo u hotelu, dok su svi ostali sinoć prevezeni do bolnice kako bi im bila ukazana lekarska pomoć", potvrdio je Avazov izvor.

Iz policijske stanice Olovo je potvrđeno da su intervenisali u ovom Centru.

"Mogu vam samo reći da je bila intervencije, da su ta lica dovezena u Dom zdravlja u Olovu. Reč je o sedmoro dece, bili su komunikativni, čini mi se da je bilo šest dečaka i jedna devojčica", kazali nam iz olovske policije.

Kako saznajemo, u SRC-u su boravile i devojčice odbojkaškog kluba iz Slovenije, pa je jedna djevojčica otrovana.

foto: Profimedia

Iz Centra Ajdinovići potvrdili su da je 11 dece sinoć povraćalo, navodeći kako se ne može još uvek tvrditi da je reč o trovanju, već sumnjaju da su deca popila previše hladnih napitaka.

"Ne mogu reći da je trovanje. Mi u Centru imamo oko 300 osoba na noćenju, ima tu više ekipa. Sinić je nekad kasno njih 11 dečaka prijavilo treneru da povraća. Trener je obavestio policiju, verovatno je bio u panici. Policija je obavestila Hitnu pomoć iz Olova i mi smo uleteli sa našim vozilima i decu smo prevezli u Olovo. Doktorka je ustanovila da deca povraćaju, ali nije rekla tačno šta je uzrok", rekao je za Avaz Amer Čulov, direktor prodaje i marketinga SRC Ajdinovići.

Decu su upućena na Klinički centar u Sarajevo gde su trenutno na ispitivanju.

"Niko ne može još reći šta je tačno, ali neka naša praksa kaže, da je moguće da je prehlada želuca. Piju puno hladnih sokova, ćevapi, pljeskavice i na sve to hladna voda, onda idu na treniranje. Tako da niko još sigurno ne može reći šta se tu tačno desilo, i mi čekamo informacije s Kliničkog centra i u narednih sat vremena čekamo da dođe Kantonalna inspekcija iz Zenice", kazao je Čulov.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track