Najnovije vesti

POTRESNE REČI POVREĐENOG DEMINERA, ČIJE SU KOLEGE NASTRADALE KOD KUPRESA:  Žao mi je prijatelja, Sava je mina doslovno masakrirala! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/ Al Jazeera Balkans

tuga

POTRESNE REČI POVREĐENOG DEMINERA, ČIJE SU KOLEGE NASTRADALE KOD KUPRESA: Žao mi je prijatelja, Sava je mina doslovno masakrirala! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Radomira Cerovića (34) deminera A-tima Pro Vite iz Mostara, koji je u nedelju ujutro u minskom polju iznad kupreškog sela Donji Mušić povređen sa deset gelera od protivpešadijske mine PMR 3, oporavlja se u livanjskoj bolnici.

U ovoj nesreći poginule su njegove kolege Savo Kalajdžić (42) i Slaviša Pljuco (52) sa Pala. Cerović, koji je još pod šokom, redovno dobija lekove i medicinsku negu, ali je, prema rečima dr Branka Perića, dobro i izvan životne opasnosti.

Cerović se nada poseti i porodice, kao i da bi uskoro mogao i na rodne Pale, gde će nastaviti oporavak.

"Dobro sam, ali mi je žao prijatelja. Nije jednostavno bilo videti ih kako su nastradali, posebno Savo Kalajdžić, koji je igrom sudbine i aktivirao minu, koja ga je doslovno masakrirala.

Ja sam imao snage da sam izađem iz minskog polja uzbrdicom do ostalih kolega iz našeg tima, koji su mi sa medicinskim tehničarom ukazali prvu pomoć te me otpremili u bolnicu. Mina koja nas je pogodila, videla se, bila je oborena uz neko šipražje.

Da li je imala dodatnih upaljača, ne znam. Znam samo da sam imao beskrajnu sreću da ostanem živ s obzirom na minu o kojoj je reč", rekao je Cerović za Avaz.

Dan žalosti

Za svoj život, kako kaže, najverovatnije duguje nastradalim kolegama Slaviši Pljuci i Savi Kalajdžiću, jer smatra da su ga njihova tela delom zaštitila.

Na Palama je juče proglašen dan žalosti.

Nekoliko hiljada ljudi iz cele BiH došlo je na Pale kako bi prisustvovalo poslednjem ispraćaju deminera Save Kalajdžića i Slaviše Pljuce.

Prošao obuku

Cerović kaže da je u deminerima od 10. juna 2018. godine te da je u maju 2018. prošao trosedmični deminerski kurs u Centru za obuku deminera. Od oktobra 2018. s kolegama je radio na deminiranju na području Kupresa i Glamoča.

Kurir.rs/Dnevni Avaz

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...