SARAJLIJA KOME SU UBILI BRATA NASRED ULICE: Video sam ga kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

IZBO GA MALOLETNIK

SARAJLIJA KOME SU UBILI BRATA NASRED ULICE: Video sam ga kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

"Strah me za život, neću osvetu", rekao je Lejton Osmanović, brat Ronalda Osmanovića, koji je 26. avgusta ubijen u sarajevskom naselju Saraj-Polje nasred ulice.

Policija je posle zločina privela maloletnog Ejuba D, koji se sumnjiči da je nožem ubo u vrat Osmanovića. Lejton tvrdi da njegov brat nije bio mafijaš, kako to tvrdi porodica osumnjičenog.

"Neko ko radi na auto-pijaci, rovari po kontejneru i vozi bicikl od 20 ili 30 KM, sigurno nije mafijaš", kaže Lejton.

U ispovesti je otkrio potresne informacije.

foto: Youtube/Printscreen

"Video sam kako moj brat leži mrtav u lokvi krvi, dok se taj momak drži za glavu. Da je bio u teškom stanju i komi, ne bi dan kasnije bio pušten kući. Posle sam saznao da je Silvio skinuo duksericu kako bi zaustavio krvarenje, a i tada se maloletnik nije zaustavio nego je krenuo na njega", rekao je Lejton.

Dodao je da njegov brat nije bio naoružan.

"Da je Bog dao pa da nije poslao fotografiju gde se nalaze, ništa ne bi bilo... Imaju poruke u mobilnom Silvija. Dogovarali su se preko Instagrama, to nije samoodbrana. Ranije su na pijaci kupili nož i palicu. Ne želim da njihova majka laže na mog mrtvog brata. Njoj su obojica sinova živa, a moj brat je mrtav i niko ga vratiti ne može", rekao je Lejton.

Kako kaže, piju tablete, ne jedu i ne spavaju dva dana. Dodatno su uznemireni, jer do njih stižu razne informacije.

"Čuli smo da će, gde god vide, ubiti Roma. Nedavno je na ulazu u ulici stajao vehabija pa se okrenuo i otišao. Strahujem za svoj život", poručuje Lejton.

Lejton i njegov otac Rifet tvrde da je Ronald bio najbolji učenik, zbog čega je svojevremeno dobio i stipendiju.

"Nije bio problematičan. Ranije nisu imali problem s tim burazerima, čak su fudbal igrali zajedno"; kaže Lejton.

Nakon što je majka braće Ejuba i Davuda D. izjavila da su njene sinove Ronald i Silvio i ranije napadali i da su oni to prijavljivali policiji, iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu je da im nikad nije stigla takva prijava.

Iz policije su naveli da se majka u tri navrata obraćala policiji zbog svađa i pretnji njenim sinovima, ali da su se te prijave odnosile na druge osobe.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja