Najnovije vesti

SARAJLIJE KAO DA SE SPREMAJU ZA RAT: Paradu ponosa će nadgledati i antisnajperska jedinica!
Ilustracija, Foto: Sloboden pečat

1.100 policajaca na ulicama

SARAJLIJE KAO DA SE SPREMAJU ZA RAT: Paradu ponosa će nadgledati i antisnajperska jedinica!

Bosna i Hercegovina

Antisnajperska jedinica MUP-a Kantona Sarajevo biće angažovana na predstojećoj Bh. povorci ponosa koja će biti održana u nedelju 8. septembra.

Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja, kako bi i na taj način pružili maksimalnu sigurnost učesnicima Povorke kojih će prema poslednjim informacijama biti više od pet stotina.

Poznato je i da će biti angažovano 1.100 policajaca iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Federalne uprave policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

Organizatori su ispunili zahtev MUP-a Kantona Sarajevo o angažovanju privatne agencije za obezbeđenje, pa će učesnike povorke dodatno čuvati i 150 radnika obezbeđenja, kao i betonske prepreke koje će biti postavljene u sporednim ulicama.

Treba istaći i da će u povorci učestvovati veliki broj osoba iz političkog i javnog života.

Prva Bh. povorka ponosa će sa bezbednosnog aspekta, s obzirom na sve navedeno, biti jedan od najkompleksnijih događaja koji je organizovan u poslednjih nekoliko godina u glavnom gradu BiH.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Ilustracija/Sloboden pečat

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...