Najnovije vesti

KOMŠIĆEV BLIZAK SARADNIK VIKAO "SRBE NA VRBE" NA UTAKMICI, A SAD SE PRAVDA: Ne sećam se, možda sam i bio na toj utakmici, stvarno ne znam (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

viši asistent na fakultetu

KOMŠIĆEV BLIZAK SARADNIK VIKAO "SRBE NA VRBE" NA UTAKMICI, A SAD SE PRAVDA: Ne sećam se, možda sam i bio na toj utakmici, stvarno ne znam (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

"Srbe na vrbe. Srbe na vrbe", uzvikivao je Osman Sušić (39), sadašnji član Glavnog odbora Demokratske fronte (DF) i viši asistent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, uoči utakmice BiH - Srbija i Crna Gora za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Ponesen navijačkom atmosferom, na video-snimku koji je procurio u javnost vidi se kako se mladi Sušić unosi u kameru i uzvikuje "Srbe na Vrbe", pa to još jednom ponavlja.

 

Ipak, Sušić se, kako kaže za tamošnje medije, ne seća ovih reči koje, kako tvrdi, ne podržava. Kaže da je od ove utakmice, na kojoj "verovatno jeste bio", ali se ne seća dobro, prošlo mnogo godina i ne seća se da je uzvikivao reči mržnje.

 

"Ne sećam se utakmice, možda sam bio, ne znam fakat. Mislim da sam bio na toj utakmici, ali nemam pojma", kazao je Sušić. Prema njegovim rečima, ta utakmica je bila pre petnaestak godina i od tada je prošlo mnogo vremena pa ne zna detalje, ali ipak se setio da je "možda bio" na pomenutoj utakmici.

"Bio sam, pretpostavljam da sam bio na toj utakmici, ali stvarno ne znam. Ne sećam se da sam to rekao, stvarno ne znam ", rekao je Sušić.

 

Ističe da nije ni gledao sporni snimak za koji ga je novinar pitao.

 

"Gledajte, ja to ne podržavam uopšte. Ne podržavam to, a da li sam ja to rekao, ja mislim da ja to nisam. Taj snimak nisam gledao i stvarno ne znam. Јa to ne podržavam i to je to", napomenuo je Sušić.

 

Osim što je visoki funkcioner DF-s, prema podacima sa sajta Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Sušić je na Univerzitetu u Sarajevu stekao zvanje magistra nauka iz oblasti politologije i trenutno je doktorant na istraživačkom polju politologija.

 

Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu biran je u zvanje asistenta na Odseku politologija 2009. godine, a 2019. u zvanje višeg asistenta na oblast političkih nauka. Saradnik je na predmetima istorija Bosne i Hercegovine, istorija jugoistočne Evrope, istorija ratova i genocida, studije holokausta i genocida.

Objavio je više stručnih radova i prikaza u različitim časopisima i zbornicima radova. Učestvovao je na više naučnih i stručnih konferencija i simpozija, navodi se na sajtu fakulteta.

 

Kurir.rs/RTRS
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...