Najnovije vesti

SRPSKA DO SVEMIRA: Krater na Marsu dobija ime po opštini u Republici Srpskoj!
Foto: Twitter / NASA

nasa potvrdila

SRPSKA DO SVEMIRA: Krater na Marsu dobija ime po opštini u Republici Srpskoj!

Bosna i Hercegovina

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson uručio je danas načelniku opštine Jezero Snežani Ružičić pismo američke agencije NASA kojim je potvrđeno da je krater na Marsu, na koji bi sledeće godine trebalo da sleti jedan rover, dobio naziv po toj opštini u Republici Srpskoj.

"Uručio sam pismo iz NASA u kojem se navodi da je ova lokalna zajednica zbog svog imena direktno povezana sa planetom Mars. To je krater na kojem će naredne godine sleteti jedan rover", rekao je Nelson.

On je istakao da mu je drago što je danas u Jezeru i dodao da su iz američke Ambasade na proslavi Dana nezavisnosti u Sarajevu obelodanili da se jedan krater na Marsu zove po ovoj lokalnoj zajednici, prenose "Nezavisne".

Nelson je dodao da se nada da će ova veza sa Marsom u budućnosti doprineti da deca i studenti shvate koliko su za njihovo buduće obrazovanje značajni nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika.

Ružičić je izrazila zadovoljstvo što je Jezero danas centar ovakvog važnog događaja i što je upravo toj opštini, među više od 80 predloga, pripala čast da se po njoj nazove krater na Marsu.

Ona je izrazila uverenje da je ovo početak velikih projekata i da će u ovom mestu možda u budućnosti biti osnovan mali naučni centar NASA, gde će studenti moći da se upoznaju sa radom te agencije.

Fotografija kratera na Marsu koji je dobio ime po opštini Jezero može se videti na Tviter nalogu agencije NASA.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Twitte / NASA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...