RATNOG ZLOČINCA ZORNIĆA SE ODRIČE I PREDSEDNIK NJEGOVE STRANKE! Nikšić: Očekujem demant da je postao direktor sarajevske toplane, ovo je ogromna greška!
Foto: Printscreen Youtube Klix.ba

KLAO SRBE I HRVATE

RATNOG ZLOČINCA ZORNIĆA SE ODRIČE I PREDSEDNIK NJEGOVE STRANKE! Nikšić: Očekujem demant da je postao direktor sarajevske toplane, ovo je ogromna greška!

Bosna i Hercegovina -

Imenovanje člana SDP BiH, Envera Zornića, osuđenog za ratne zločine počinjene nad Srbima i Hrvatima tokom poslednjeg rata, za direktora KJKP Toplane Sarajevo, izazvalo je brojna reagovanja u javnosti i samoj stranci, a predsednik te partije, Nermin Nikšić, očekuje demanti.

Ukoliko demanti izostane Zornićevo imenovanje će, kako je rekao, "biti ogromna greška svih nas u SDP zbog koje, u tom slučaju, želim da se izvnim građanima Bosne i Hercegovine, porodicama žrtava i kompletnoj javnosti".

"Nemam nikakve dileme i o tome sam često govorio da svako od nas nosi odgovornost za svoje postupke, ali da kao javne ličnosti moramo voditi računa da čuvajući svoj obraz čuvamo i obraz i ugled SDP-a", rekao je NIkšić, preneli su sarajevski mediji.

Nikšić kaže da je znao da je Zornić, kao i brojni drugi, bio pripadnik ABiHZ, da je bio i jedan od komandanata, ali za, kako je rekao, konkretne stvari koje mu se stavljaju na teret nisam znao.

"Ukoliko se ovo što je objavljeno pokaže tačnim ovakve osobe ne mogu obavljati nikakve političke funkcije u ime SDP-a BiH, unutar partijskih struktura, niti mogu biti članovi partije. Smatram da principijelnost u politici nema cenu i za nas u tom smislu ne postoje izuzeci. Jednako ćemo se odnositi i prema ovom i nekom drugom sličnom slučaju", rekao je Nikšić.

Dakle, dodao je, da budem potpuno jasan, ukoliko se informacije objavljene u medijima potvrde kao istinite, zatražiću od Envera Zornića da podnese ostavku ili njegovu smenu sa pozicije generalnog direktora Toplana, a biće iskjučen i iz SDP BiH.

"Kao i svakome drugome i Enveru Zorniću treba omogućiti pravo da iznese svoju odbranu, mogućnost da demantuje iznesene optužbe i da dokaže svoju nevinost", smatra NIkšić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track